Een cadeautje voor je kind

Altijd fijn als je een positief appje krijgt van ouders na het afsluiten van een traject. Deze jongen volgde afgelopen schooljaar de training ik leer leren in een individueel traject bij mij.

Als ik terugdenk aan mijn eigen worsteling op de middelbare school dan was dit een hele waardevolle training voor mij geweest. Een belangrijk onderdeel van deze training is inzicht krijgen in hoe je leert en welke strategie je daarbij helpt om de te leren stof tot je te nemen.

Als je weet wat bij je past en wat je kan inzetten word de te leren stof geen berg om tegen aan te hikken. Als je inzicht krijgt in hoe jij het beste kan leren en als je weet hoe je jouw concentratie kan vasthouden dan houdt je het makkelijker vol.

Uren heb ik op mijn kamer gezeten en in mijn boeken zitten staren waarbij mijn gedachten de hele wereld overvlogen en ik mijzelf op hele fijne plekken voorstelde. Heel veel uittreksels gemaakt in de hoop de kern eruit te kunnen halen.

Nu weet ik dat ik visueel ingesteld ben en dat een mindmap maken mij had kunnen helpen net als de afwisseling tussen leren en dan naar buiten gaan om te bewegen ( dan verwerk je dat wat je geleerd hebt ) En ik weet nu ook dat als iets mij echt interesseert dan gaat het ook veel makkelijker.

Vroeger heb ik vaak gedacht dat ik dom was, zeker toen ik in klas 2 ( groep 4) ben blijven zitten omdat het met rekenen niet goed ging. Als ik toen had geweten wat ik in de training ik leer leren heb geleerd, had ik mij niet dom hoeven voelen en had mijn zelfvertrouwen niet zo'n deuk opgelopen.

De training ik leer leren is echt een cadeautje aan je kind. 🎁

Gun jij je kind ook dat cadeautje? Op vrijdag 17 september starten wij met een nieuwe training voor leerjaar 1 en 2 van het voortgezet onderwijs.

Kijk even op www.eigenwijzekindercoaching/ik-leer-leren voor de data en meer informatie

13-09-2021