Omdat ieder kind het recht heeft om zich goed te voelen

Wat heb ik als jong meisje geworsteld met mijn emoties en de gevoelens die erbij komen kijken. Wat moest ik toch met die soms zo hoog oplopende emoties? Dat intense verdriet, die heftige boosheid en de niet uitgesproken angsten. Ook mijn ouders wisten niet altijd wat ze met mijn emotionele buien aanmoesten. In mijn worsteling en eigen zoektocht heb ik dagboeken vol geschreven om mijn emoties te uiten, te doorgronden en mijzelf te begrijpen. Als ouder heb ik diezelfde worsteling nog een keer ervaren, maar dan in de opvoeding van mijn eigen gevoelige jongens.

Wat had ik graag iemand gehad die mij, en mijn onwetende ouders, liefdevol bij de hand had genomen om samen die emotionele buien te onderzoeken en te benoemen, te herkennen en ermee leren omgaan. Een liefdevolle buitenstaander die met oprechte aandacht inzicht helpt te geven in wat ik als kind nodig had, die vertaalt wat er speelt en samen zoekt naar een uitweg.

Die liefdevolle coach ben ik nu voor jouw kind. Die helpt leren herkennen wat de emotie doet, voelt en er woorden aan kan geven, die helpt zoeken naar goede manieren van het uiten van die emoties. Die liefdevolle coach ben ik nu voor jou als ouder, zodat jij die liefdevolle ouder kan zijn die er is voor zijn kinderen, die helpt vertalen en verwoorden. Die kan kijken naar de behoefte achter de geuite emotie. Omdat dit zo bijdraagt aan een positief zelfbeeld.

Ik ben van mening dat ieder kind het recht heeft zich goed te voelen. Dat je eigenwaarde goed is, dat je voelt in heel je wezen " ik mag er zijn om wie ik ben" . Ieder kind wil gezien en gehoord worden in wie hij is en niet om wat hij allemaal kan. Er is veel aandacht voor het intellect en minder voor het totale welbevinden van de mens. Terwijl daar, in mijn ogen, juist de sleutel voor ieders succes ligt.

Als coach staan bij mij de emoties, zelfbeeld en het welbevinden centraal. Denk jij nu mijn kind kan wel wat succes ervaringen opdoen als het gaat om omgaan met emotionele buien en wil jij inzicht in wat jouw kind nodig heeft. Vul het contact formulier in. Tijdens een gratis kennismakingsgesprek kijken we wat ik voor jou en je kind kan betekenen.


"ik begrijp mijn zoon nu veel beter nu ik weet wat de functie van emoties zijn"

"dankzij de coaching van Leonie zie ik een andere dochter, ze straalt en staat met meer zelfvertrouwen in het leven"

"Je bent inlevend en stelt snel op het gemak om iets persoonlijks te delen"