Meelopen met mijn coachee januari 2020

Meelopen….

De afgelopen 4 maanden heb ik aan de zijlijn mogen meelopen bij mijn coachee. Toen hij binnenkwam was hij wat schuchter en nu komt hij binnen als een stoere kerel. Hij worstelde met zijn zelfvertrouwen. Nu 4 maanden later verteld hij mij dat hij tijdens een voorval op school zich veel zekerder voelde en niet van zijn stuk was gebracht door wat de andere jongens tegen hem zeiden.

Door samen op zoek te gaan naar zijn schatten ( kwaliteiten) en samen te onderzoeken wanneer hij ze in kan zetten. Heeft hij inzicht gekregen in waar hij wel goed in is en wat hem sterk kan maken. Door samen spelletjes te spelen heeft hij leren omgaan met teleurstellingen. Ook zijn wij op zoek gegaan naar die emotie die hij (nog) niet helemaal kan voelen. Ontdekt dat je het woordje NOG kan inzetten en dat hij daardoor liever voor zichzelf kan zijn. We hebben ook een sessie samen met zijn ouders gedaan. Ik ben zelf een groot fan van het spel COACHEE en vond het tof om te horen dat hij dit spel samen met zijn ouders wilde spelen. Het was een hele bijzondere bijeenkomst. Het gaf mij een mooie inkijk in hoe zij als gezin functioneren en zij hebben geleerd van elkaar hoe ieder kijkt naar de verschillende emoties. En als kers op de taart wilde zijn moeder ook graag een coachsessie om te onderzoeken wat zij voor haar zoon kan betekenen in zijn weg naar volwassenheid.

Lieve kerel, je hebt het allemaal zelf gedaan. Je bent gegroeid, sterker geworden en klaar om de volgende stap te gaan zetten. Ik ben trots op je!

Het is zo waardevol om als kindercoach een periode te mogen meelopen met een kind die worstelt met zijn zelfvertrouwen en de daarbij behorende emoties. Het geeft mij voldoening om een kind in zo’n relatief korte tijd te zien groeien en daarna stappen durft te zetten. Het is mooi om te zien hoe je met bepaalde spelletjes en oefeningen een heleboel kan bereiken. Met trots kijk ik terug op een heel mooi coach traject van 4 maanden.

Denk jij nu als ouder, Hé mijn kind worstelt ook met zijn zelfvertrouwen! Mijn kind kan minder goed opkomen voor zichzelf of loopt tegen de grens van frustratie aan, neem dan vrijblijvend contact op met mij, dan kijken we samen of ik iets kan betekenen voor jou en je kind.

28-01-2020