Ontwikkelingen bij Eigen wijze kindercoaching, november 2020

Waar krijg ik energie van?

Er zijn verschillende dingen waar ik energie van krijg. Hierbij kan je denken aan koffie drinken met mijn vriendinnen, het lezen van een goed boek, Iets ondernemen met mijn jongens, het luisteren van goede muziek en zo nu en dan even lekker meezingen 😉, fietsen met mijn lief en wandelen in stilte.

Maar waar ik ook heel veel energie van krijg is bezig zijn met mijn eigen praktijk. Nadenken over het geven van de workshops ‘kinderen en emoties’ het steeds weer bijschaven en oppoetsen. Het uitwerken van ideeën, het werken met mijn cliënten in de praktijk, boeiende gesprekken met ouders, hele interessante gesprekken met tieners, het bijhouden van mijn kennis en vaardigheden en het sparren met mijn maatje Heleen.

Ik krijg ook energie van het volgen van trainingen om mijn eigen ontwikkeling op peil te houden. Zo heb ik de training opvoed opstellingen gedaan. Een hele krachtige manier van kijken naar opvoed vraagstukken en waar je met 1 sessie al zoveel kan bereiken met ouders die een vraag hebben over opvoeding. Loop jij als ouder rond met een opvoed vraagstuk waar jezelf even niet meer uitkomt? Heb je het idee dat je zelf niet verder komt, doordat er nog iets speelt tussen jou en jouw ouders? Bel me en dan kijk ik wat ik voor je kan betekenen tijdens een individuele opvoed opstelling.

En ja het geeft mij energie om verder te onderzoeken hoe we de samenwerking binnen “met gevoel voor” kunnen uitwerken, het voorbereiden van de training “Ik leer leren” voor straks in januari. Het samen sparren met Heleen om te kijken hoe wij de training gaan vormgeven. Ik heb heel veel zin om in Januari de training ‘ik leer leren’ te gaan geven aan leerlingen die op de middelbare school zitten en een leerachterstand hebben, zich moeilijk kunnen concentreren, motivatie problemen hebben, last hebben van een leerblokkade en daardoor boos gedrag vertonen. Of daardoor misschien faalangstig worden. Voor die tieners geven wij de training.

En jij? Waar krijg jij energie van ?

Liefs Leonie

13-11-2020