Omdat ieder kind het recht heeft zich goed te voelen


Workshop SOS kinderen & emoties

Opvoeden is ruimte geven aan emoties én grenzen aan gedrag

Dat is het motto van deze workshop!

Kinderen zitten vol emoties. En waar het ene kind als vanzelf leert omgaan met al die verschillende gevoelens en emoties, zo laat een ander kind zich regelmatig overspoelen waardoor het zich machteloos voelt en niet weet hoe het hiermee om moet gaan. En juist deze kinderen krijgen vaak negatieve reacties wat hen niet echt helpt om te léren omgaan met emoties. En dat is wat kinderen te doen hebben; ze moeten nog leren omgaan met emoties en het is onze taak als opvoeder ze daarbij te helpen en ondersteunen.

Maar hoe?... In deze workshop krijg je diverse handvatten aangereikt om zelf mee verder te kunnen, thuis of in je werk. De workshop vindt plaats in kleine groepen van max. 10 deelnemers.

Voor wie:

Voor ouders, opvoeders en professionals aan wie de zorg van kinderen is toevertrouwd. Voor ouders of professionals van Peuters is er een speciale module.

Introductie/Huiskamer workshop

Tijdens de introductieworkshop van ongeveer anderhalf uur leert u emoties bij (uw) kinderen te herkennen, te benoemen en te accepteren. We bekijken wat kinderen te leren hebben met betrekking tot het omgaan met emoties en u krijgt een model aangereikt om kinderen om te leren gaan met ruzie.

De introductie/huiskamer workshop geef ik in mijn eigen praktijk aan huis. In een kleine setting neem ik je mee langs de verschillende emoties aan de hand van voorbeelden. Je leert het belang van de emoties herkennen en hoe jij jouw kinderen kan leren omgaan met de emoties. Verder laat ik laat je kennis maken met de kracht van de gedachten. Tijdens deze workshop gaan jij voornamelijk zelf ervaren en doen! De kleine setting zorgt ervoor dat alle aanwezigen de aandacht krijgen die er nodig is. Op dit moment ( 2021) ontvang ik 4 deelnemers in mijn praktijk. Zo kan ik mij aan de covid regels houden.

De introductieworkshop kan ook bij jouw thuis in een vertrouwde omgeving gegeven worden. Bijvoorbeeld met een aantal vrienden, bekenden of familie. Wanneer jij als gastvrouw/-heer zorgt voor minimaal 6 gasten, mag jij gratis deelnemen. Jij stelt jouw huiskamer of een ruimte ter beschikking met wat drinken. Ik kom een inspirerende en interactieve workshop geven, waarbij veel ruimte is voor eigen vragen. Na de introductie workshop is er nog de mogelijkheid om de 3 delige workshop rondom de basis emoties, Bang, Bedroefd en Boos te volgen.

De kosten voor de introductie workshop: € 15,- per deelnemer ( inclusief materialen).

Inhoud 3-delige workshop voor (peuter) ouders:

In 3 avonden van 2,5 uur krijg je bruikbare tips en word je geïnspireerd om wellicht op een andere manier te kijken naar lastige situaties. We kijken naar de werking en functie van emoties en wat kinderen te leren hebben. Je leert o.a. hoe je je kinderen kunt leren zélf ruzies op te lossen, je leert omgaan met angst en verdriet van je kind en tips voor het werken aan zelfvertrouwen. Tussen de workshops zit een tijd van 2 weken zodat je met het geleerde aan de slag kunt gaan. De volgende bijeekomst is er ruimte om ervaringen te delen met elkaar.

De peuterfase vraagt net weer een andere kijk op de verschillende emoties en de manier van benaderen. Speciaal voor ouders van peuters is de workshop SOS Peuters en emoties

Deze workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2,5 uur en kost € 95,- inclusief materialen. Deze workshop bied ik ook aan als een VIP traject.

Ouderavond/middag SOS Kinderen en emoties

Scholen, kinderdagverblijven, gastouderbureaus, instellingen voor buitenschoolse opvang die een leerzame en actieve avond of workshop willen verzorgen voor hun ouders. Een avond vol met theorie, concrete tips, handvatten en werkmaterialen. Ouders krijgen informatie over emoties, bruikbare tips en handvatten welke ze de volgende dag direct kunt toepassen. Tevens kunnen ouders deze avond een collectie bijpassende boeken en materialen inzien. De volgende vragen worden beantwoord:

  • Welke emoties zijn er?

  • Waarom zijn emoties belangrijk?

  • Wat hebben kinderen te leren?

  • Wat is de taak van de opvoeder/ begeleider op het gebied van emoties?

Programma: De avond/middag duurt ongeveer anderhalf uur met een kleine pauze tussendoor.

Aantal deelnemers: 15-20 deelnemers

Kosten: €150,- excl. Btw


Wil je je aanmelden voor een introductie/huiskamerworkshop SOS kinderen en emoties stuur dan even een mail naar info@eigenwijzekindercoaching.nl Voor meer informatie mag je ook even bellen

06 206 24 303