Wie ben ik?

Eerst even voorstellen, mijn naam is Leonie van Maurik, kind en oudercoach en moeder van 2 zonen. Opvoeden, pedagogiek, spelen en ontwikkeling zijn woorden die mij op het lijf geschreven zijn. In mijn praktijk Eigen wijze kindercoaching staan Emoties, weerbaarheid en zelfvertrouwen centraal. Deze thema’s zijn zo belangrijk in het welbevinden van het leven van kinderen. Omdat ieder kind het recht heeft om zich goed te voelen, zet ik mij met hart en ziel in om kinderen en ouders te coachen en te ondersteunen.

Als kind wist ik dat ik later graag iets met kinderen wilde doen. Pedagogisch medewerker leek dan ook een logische keuze. Ik heb met verschillende leeftijdsgroepen gewerkt, maar er was altijd een onderbuik gevoel, dit is het niet helemaal. In 2011 ontmoette ik een kindercoach die een workshop voor ouders kwam geven. Op het moment dat ik haar sprak en aan het werk zag voelde ik in mijn hele lijf “dit is het!” Dit is welke stukje ik mis in mijn werk. Workshops bieden aan ouders, opvoedondersteuning op een laagdrempelige manier. Wil ik kinderen iets meegeven in deze wereld, dan heb ik daar de ouders heel hard bij nodig.

Wist je dat kinderen maar 10% van hun tijd “onderwijs/educatie/opvang” ontvangen van derden. De andere 90% zijn ze bij hun ouders.

Ook mijn eigen strubbelingen als ouder wilde ik iets mee. Mijn zonen zijn zeer gevoelige kinderen en diep van binnen weet ik dat ik dat ook ben. Met twee van de drie R's ben ik een heel eind gekomen, rust en regelmaat zijn heel belangrijk in mijn opvoeding omdat mijn jongens dat nodig hebben (en ik ook). In mijn zoektocht naar hoe om te gaan met die gevoeligheid heb ik ontdekt hoe belangrijk het is om de Emoties, boos, angst en bedroefd, goed te doorleven. Alles komt net iets heftiger binnen als je heel gevoelig bent. Om alles goed te kunnen verwerken is het heel hard nodig om de emoties goed te kunnen uiten.

Het zaadje bij mij was geplant. Ik wilde mij meer en meer gaan richten op het individuele kind en zijn ouders. En meer weten over kinderen die zo gevoelig zijn. Zo gezegd zo gedaan ik ben de opleiding tot kindercoach gaan volgen. In alles voelde ik dat ik nu op de goede weg was...en inderdaad hier voel ik mij helemaal in mijn element. Werken met het individuele kind en daarbij samen met de ouder kijken naar wat er belangrijk is voor hun kind.

Om mij heen zie ik dat alles zo gericht is op het leren en de intelligentie en zo veel minder op het emotionele vlak. Terwijl ik merk dat in het doorleven van de emoties ons welbevinden ligt.

En nu is mijn eigen praktijk al een tijdje een feit. In mei 2016 opgestart en met trots ontvang ik ouder en kind in mijn praktijk, bied ik creatieve en inspirerende workshops aan over opvoeding en spelen, geef ik lezingen en workshops rondom kinderen en Emoties

Na mijn visualisatie ( het voor de geest halen wat je werkelijk wil) wist ik het ik wil heel graag kinderen en ouders ondersteunen rondom het thema Emoties. Daar ligt de basis van ons welbevinden. Als je goed kan omgaan met je emoties dan kan je zijn wie je bent.............