Wie ben ik?
Eerst even voorstellen, mijn naam is Leonie van Maurik, kinder- en oudercoach en moeder van 2 zonen. Opvoeden, pedagogiek, spelen en ontwikkeling zijn woorden die mij op het lijf geschreven zijn. In mijn praktijk Eigen wijze kindercoaching staan emoties, weerbaarheid en zelfvertrouwen centraal. Deze thema’s zijn zo belangrijk in het welbevinden van het leven van kinderen en volwassenen. Omdat ieder kind het recht heeft om zich goed te voelen, zet ik mij met hart en ziel in om kinderen en ouders te coachen en te ondersteunen als pedagogisch professional.


Wist je dat kinderen maar 10% van hun tijd “onderwijs/educatie/opvang” ontvangen van derden. De andere 90% zijn ze bij hun ouders.
Ook mijn eigen strubbelingen als ouder neem ik mee. Mijn zonen zijn zeer gevoelige kinderen en diep van binnen weet ik dat ik dat ook ben. Met twee van de drie R's ben ik een heel eind gekomen, rust en regelmaat zijn heel belangrijk in mijn opvoeding omdat mijn jongens dat nodig hebben (en ik ook). In mijn zoektocht naar hoe om te gaan met die gevoeligheid heb ik ontdekt hoe belangrijk het is om de emoties, boos, angst en bedroefd, goed te doorleven. Alles komt net iets heftiger binnen als je heel gevoelig bent. Om alles goed te kunnen verwerken is het heel hard nodig om de emoties goed te kunnen uiten. Deze ervaringen neem ik mee in de begeleiding van de kinderen en hun ouders die op mijn pad komen.


Om mij heen zie ik dat alles zo gericht is op het presteren en de intelligentie en zo veel minder op het emotionele vlak. Wil je als (gevoelig) kind kunnen functioneren dan is ruimte maken voor en aandacht geven aan het emotionele vlak een belangrijke voorwaarde.
Voor mij ligt de basis van ons welbevinden in het goed kunnen omgaan met je emoties. Als je goed weet om tegaan met je emoties, dan kan je uiteindelijk zijn wie je werkelijk bent............. En zeg nou zelf is dat niet wat iedere ouder graag wil voor zijn kind?